Aceste situatii sunt foarte rare, insa se mai intampla cateodata. Trebuie sa stiti ca la baza stau doua mari cauze, si niciuna nu depinde de noi, consultantul dvs care va estimeaza suma de recuperat.

1. Cea mai intalnita cauza a diferentei dintre estimare si suma returnata concret vine din existenta amenzilor sau resturilor de impozit neplatite la biroul fiscal din strainatate. Noi nu avem de unde sa stim daca ati acumulat amenzi sau datorii la fisc, de aceea nu putem deduce aceste datorii ale dvs. din calculul sumei pe care ar trebui sa o primiti.

2. A doua cauza a acestor diferente consta in faptul ca angajatorul strain unde ati lucrat a trimis la fiscul din strainatate o alta declaratie de venit si taxe retinute pentru dvs., alta decat ce v-a inmanat dvs.

De cele mai multe ori, angajatorul a depus o declaratie rectificativa, dupa ce dvs. v-a inmanat prima versiune a declaratiei fiscale. 

De aici rezulta diferentele semnificative. Diferentele mici si foarte mici, de cativa EUR, sunt nesemnificative. Pot sa reiasa din simple modificari de curs valutar. 

Din pacate, indiferent cat de mult ne-am stradui noi sau dvs., clientii nostri, ne este imposibil sa anticipam cele doua riscuri mari prezentate mai sus, si care conduc la diferente semnificative de sume. Vestea buna este ca aceste situatii sunt foarte rare.