În Germania există anumite facilități fiscale care au un rol important în calculul sumei care poate fi recuperată ca surplus de impozit. Printre acestea se numără alocațiile pentru copii, la care acum se adaugă un extra bonus.

Kinderbonus, beneficiu familial care a fost creat de guvernul german ca parte a pachetului de stimulente sociale, va fi plătit o singură dată, la fel ca anul trecut. Plata este destinată sprijinirii familiilor afectate de criza cauzată de pandemia Covid-19. Această alocație este pentru copiii angajaților care au lucrat în condițiile prevăzute de acordarea alocației Kindergeld, timp de cel puțin o lună, în 2021.

Care este valoarea beneficiului?

Kinderbonus 2021 este o plată unică de 150 EUR per copil. IMPORTANT: Suma alocată pentru Kinderbonus nu este afectată de primirea altor beneficii parentale și familiale în România.

Rețineți că Kinderbonus nu va fi dedus din alte beneficii, cum ar fi indemnizația de șomaj (Arbeitlosengeld II) și plata avansului de întreținere (Unterhaltsvorschuss). În cazul suplimentului pentru locuință (Wohngeld) și al suplimentului pentru copii (Kinderzuschlag), Kinderbonus nu va fi, de asemenea, considerat drept venit. Este important ca noua indemnizație să fie luată în calcul ca sumă scutită de impozite, datorată în mod normal ca alocație pentru copii (Kinderfreibetrag).

Când va fi plătit?

Kinderbonus va fi plătit ca plată unică în luna mai 2021 pentru copiii care vor avea dreptul la Kindergeld în mai 2021. Pentru copiii care nu vor fi eligibili pentru Kindergeld în mai 2021, bonusul va fi plătit la o dată ulterioară.

Trebuie să aplic pentru Kinderbonus?

Beneficiul nu necesită o solicitare suplimentară. Suplimentul va fi plătit din Fondul Familial al părinților (Familienkasse).

Este încă posibil să obțineți Kinderbonus 2020 când trimiteți o cerere în 2021? Da, dacă biroul acordă plata Kindergeld pentru cel puțin o lună în 2020, Kinderbonus 2020 va fi, de asemenea, plătit în valoare de 300 EUR pe copil.

Detalii despre Kindergeld puteți găsi pe site-ul nostru aici

Dacă aveți întrebări suplimentare despre beneficii în Germania, completați formularul și consultantul nostru vă va suna înapoi și vă va oferi informații complete.

COMPLETEAZA FORMULARUL button