RETURNAREA IMPOZITULUI DIN BELGIA

Ai muncit in Belgia si acum te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Esti chiar in locul potrivit.

RETURNAREA IMPOZITULUI

DIN BELGIA

Ai muncit in Belgia si acum te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Esti chiar in locul potrivit.

button

IA-TI BANII INAPOI

Completeaza formularul, iar noi te sunam si ne ocupam de formalitati.

SAU
>> Lăsați numărul dvs. - vom apela înapoi

Returnarea impozitului din Belgia se poate obtine usor cu noi. Suma medie recuperata este de 3 499 RON, si poate fi obtinuta chiar daca ai lucrat o perioada scurta de timp.

Daca ai muncit legal in Belgia, ai dreptul sa ceri inapoi excedentul de impozit pe salariu platit acolo. Vrei sa iti iei banii inapoi? Apeleaza la noi si iti vom oferi asistenta completa in recuperarea taxelor din Belgia.

Pentru a solicita o returnare de taxe, ai nevoide fisa fiscala anuala "Fiche" emisa de angajatorul strain, si de o adeverinta de venituri obtinuta din Romania, in format standard european (EU/EWR).

Vrei sa obtii o returnare a impozitului platit in Belgia?

E foarte simplu, o poti face fara sa iesi macar din casa!

Completeaza formularul de mai sus si te vom suna. Apoi te ajutam cu toate formalitatile, iar la final vom obtine maximul de taxe recuperate pentru tine!

Pentru serviciile noastre, vei plati doar dupa ce iti recuperam impozitul - de aceea interesul nostru este sa avem grija ca dosarul tau sa fie incheiat cu succes.

In maxim 48 de ore de la trimiterea formularului de mai sus, un consultant te va suna. Iti va raspunde la toate intrebarile pe care le poti avea despre returnarea impozitului din Belgia. Poti sa ne suni si tu la 031-780 9094.

Nu ai toate documentele necesare?

Asta nu e o problema - noi ne putem implica in obtinerea lor!

Ai intrebari sau neclaritati? Ia legatura cu noi!

COMPLETEAZA FORMULARUL button

SUNT DOAR CATIVA PASI

1

first_step

Ne dai datele tale

1

arrow

2

second_step

Noi te sunam

2

arrow

3

third_step

Ne ocupam de formalitati

3

arrow

4

fourth_step

Primesti banii la final

INTREBARI SI RASPUNSURI

1. Declaratia fiscala anuala este obligatorie in Belgia?

Da. Oricine a lucrat legal in Belgia este obligat sa isi depuna o declaratie anuala de venituri la biroul fiscal.

2. Cand voi primi documentele necesare la depunerea declaratiei anuale de venituri?

Angajatorii din Belgia emit si inmaneaza angajatilor fisa fiscala anuala "Fiche" in jurul lunii Aprilie, pentru veniturile obtinute in anul anterior. In general, in lunile Septembrie - Octombrie, biroul fiscal din Belgia publica sau trimite si formularele necesar a fi completate pentru a depune declaratia fiscala pe anul curent.

3. La ce adresa va trimite biroul fiscal belgian formularele necesare pentru declaratia anuala?

Biroul fiscal belgian trimite orice corespondenta la adresele ce sunt inregistrate in baza de date a biroului fiscal din Belgia.

4. Ce documente sunt necesare pentru a primi o returnare de impozit din Belgia?

Iata aici lista lor:

  • Fisa fiscala emisa de angajator - "Fiche",

  • Cerere tip completata si semnata,

  • Un formular tip emis de biroul fiscal pentru anul fiscal respectiv (pentru cei casatoriti, formularul trebuie semnat si de sot/sotie),

  • Imputernicire (in cazul celor casatoriti, imputernicirea trebuie semnata de ambii soti),

  • Copie a actului de identitate (in cazul celor casatoriti, sunt necesare ambele acte de identitate),

  • Adeverinta de venituri obtinute in Romania - formular tip european,

  • Certificat de Casatorie - tradus,

  • Certificate de nastere ale copiilor - traduse,

  • Document ce atesta adresa de rezidenta in Romania - tradus (doar pentru cei casatoriti sau care au copii),

  • Adeverinta de studii - pentru copiii ce au peste 18 ani.

5. Pe cati ani pot cere, retroactiv, o returnare de taxe?

Belgia ofera dreptul de a solicita o returnare de taxe pe ultimii 3 ani incheiati.

6. Pot beneficia de anumite scutiri si facilitati fiscale?

Da. Exista deduceri fiscale pentru muncitori, pentru copii, exista scutiri pentru cei care depun declaratia fiscala in cuplu (impreuna) etc.

CONDITIE ESENTIALA: pentru a putea beneficia de o returnare substantiala de impozit din Belgia, este important ca veniturile tale obtinute din Belgia sa reprezinte cel putin 75% din totalul veniturilor obtinute de tine (si din alte tari precum Romania).

7. Cand sunt emise deciziile fiscale?

Dupa primirea fisei fiscale de la angajator (aprilie) si dupa completarea declaratiilor fiscale, cel mai devreme un dosar poate fi inregistrat la biroul fiscal in luna octombrie, pentru veniturile obtinute in anul anterior. Biroul fiscal din Belgia analizeaza dosarele si emite o decizie fiscala nu mai devreme de luna Iunie a anului urmator depunerii actelor. Dupa ce a emis decizia, biroul fiscal are la dispozitie 9-12 saptamani sa faca si plata banilor, a taxelor returnate.

Iata un exemplu:

Domnul Marinescu a lucrat in Belgia in 2017. Va obtine de la angajator documentele necesare pentru depunerea declaratiei de venit abia dupa sarbatorile de iarna, in aprilie 2018(pentru ca nu e rezident in Belgia). Apoi, pana in luna octombrie 2018, trebuie trimise catre biroul fiscal din Belgia documentele (data limita a depunerii, ce trebuie respectata, este chiar data mentionata de biroul fiscal pe corespondenta pe care de obicei o trimite contribuabililor). In final, biroul fiscal va emite o decizie fiscala anuala si nu mai devreme de Iunie 2019.

DESCARCA DOCUMENTELE

Preferi sa printezi, completezi si semnezi singur formularele necesare obtinerii returnarii de impozit din Belgia? Daca le descarci de aici, iti oferim o reducere suplimentara de 5%.

Mai multe informatii

Iti reamintim ca, in Belgia, depunerea declaratiei anuale de venit (sau declaratiei fiscale) este obligatorie. Consecinta depunerii acestei declaratiei poate fi o returnare de impozit din Belgia. Se poate califica la o recuperare de taxe orice persoana care a fost angajata legal in Belgia si al carei angajator a platit taxe. Cand depunem declaratia fiscala, noi aplicam toate deducerile fiscale posibile (sunt avantaje pentru platitorul de taxe), pentru a obtine suma maxima posibila din returnare. 

Deducerile fiscale pe care le luam in considerare se refera la statutul marital, precum si la situatia copiilor in varsta de peste 18 ani (daca e cazul). Pentru a solicita o returnare de taxe, ai nevoie sa primesti de la angajator fisa fiscala anuala Lonnfiche.

CALCULATOR DE TAXE

Ai putea primi o returnare de taxe in suma de

650,50

Mai precis 2 890,00 RON

Conform cursului de schimb FXMoney din 24XI2016

* Calculele sunt aproximative. Iti putem indica suma exacta abia dupa ce ne trimiti Chestionarul completat cu date exacte.