RETURNAREA IMPOZITULUI DIN GERMANIA

Ai muncit in Germania si acum te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Esti chiar in locul potrivit.

RETURNAREA IMPOZITULUI

DIN GERMANIA

Ai muncit in Germania si acum te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Esti chiar in locul potrivit.

button

IA-TI BANII INAPOI

Completeaza formularul, iar noi te sunam si ne ocupam de formalitati.

SAU
>> Lăsați numărul dvs. - vom apela înapoi

lock Administratorul datelor Tale cu caracter personal este Euro-tax.ro Servicii Fiscale Emigranţi S.R.L cu sediul în Buftea (Ilfov 070000), Str. Știrbei Vodă nr 35, înregistrată în Com. Butimanu nr 22, jud. Dâmboviţa, cod poştal 137075 care poate fi contactat la adresa de e-mail: [email protected] Datele tale sunt prelucrate în scopul acordării răspunsului la mesajul trimis cu ajutorul formularului de contact, a întreprinderii de demersuri la cererea Ta înainte de încheierea unui contract sau a trimiterii către Tine a comunicărilor de marketing. Ai dreptul la accesarea, corectarea, ștergerea, limitarea prelucrării, depunerii unei obiecții, retragerea în orice clipă a consimțământului acordat fără afectarea legalității prelucrării datelor, realizată în temeiul consimțământului înainte de retragerea lui. Ai de asemenea dreptul să depui o plângere la Președintele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe informații pe tema prelucrării datelor Tale cu caracter personal găsești aici.

Returnarea impozitului din Germania se poate obtine usor. Suma medie recuperata este de 3364 RON, si poate fi obtinuta chiar daca ai lucrat o perioada scurta de timp.

Mai mult, e bine sa stii ca depunerea unei declaratii fiscale la biroul din Germania si obtinerea returnarii de taxe nu are legatura si nici nu influenteaza in vreun fel situatia ta fiscala din Romania.

Daca lucrezi sau ai lucrat in Germania, poti obtine o returnare a impozitului platit in plus statului german. Sumele recuperate pot ajunge la cateva sute de euro, si de aceea merita sa incerci sa faci ceva.

Tot ce iti trebuie este fisa fiscala Lohnsteuerbescheinigung (centralizator al taxelor platite) emisa de angajatorul german, si certificatul EU/EWR.

Vrei sa obtii o returnare a impozitului platit in Germania?

E foarte simplu, o poti face fara sa iesi macar din casa!

Completeaza formularul de mai sus si te vom suna. Apoi te ajutam cu toate formalitatile, iar la final vom obtine maximul de taxe recuperate pentru tine!

Pentru serviciile noastre, vei plati doar dupa ce iti recuperam impozitul - de aceea interesul nostru este sa avem grija ca dosarul tau sa fie incheiat cu succes.

In maxim 48 de ore de la trimiterea datelor tale, un consultant te va suna si iti va raspunde la toate intrebarile pe care le poti avea despre returnarea impozitului din Germania. Sau ne poti suna chiar tu la 031-780 9094.

Nu ai toate documentele necesare?

Asta nu e o problema serioasa. Putem incerca si noi sa le obtinem pentru tine!

SUNTEM CERTIFICATI CA STEUERBERATER!

Din acest motiv poti fi sigur ca dosarul tau e in cele mai bune maini! Specialistii nostri iti garanteaza un timp mai scurt de asteptare pana la primirea deciziei fiscale, dar si un control mai mare al dosarului (urmarim dosarele direct in baza de date a biroului fiscal german). Astfel, poti primi suma maxima posibila din returnare, in cel mai scurt timp posibil.

Ai intrebari sau neclaritati? Ia legatura cu noi!

COMPLETEAZA FORMULARUL button

SUNT DOAR CATIVA PASI

1

first_step

Ne dai datele tale

1

arrow

2

second_step

Noi te sunam

2

arrow

3

third_step

Ne ocupam de formalitati

3

arrow

4

fourth_step

Primesti banii la final

INTREBARI SI RASPUNSURI

1. Oricine a lucrat in Germania are dreptul la o returnare de impozit?

Oricine a lucrat legal in Germania si al carui angajator a platit statului german taxe in suma mai mare decat ar fi trebuit, are dreptul sa primeasca o returnare a impozitului platit in plus. Aceasta returnare se obtine doar dupa depunerea unei declaratii anuale de venit.

2. Cine e obligat sa depuna o declaratie de venit anuala?

Depunerea declaratiei de venit anuala este obligatorie daca:

  • Ai primit acasa o invitatie scrisa. Aceasta este o scrisoare in care Finanzamt iti indica termenul limita pana la care poti depune declaratia de venit, dar si anul fiscal la care se refera. Biroul fiscal iti poate impune aceasta obligatie atunci cand, de exemplu, figurezi cu domiciliu temporar inregistrat in Germania, sau daca in anii anteriori ai depus declaratii fiscale. Daca nu depui declaratia la termenul mentionat in scrisoare, exista riscul sa ti se impuna o amenda de 200 EUR. Cuantumul acestei amenzi este anulat in mod automat, imediat ce ai depus declaratia anuala de venit.

  • Ai venituri pentru care nu ai platit impozit (asigurare de pensie, venituri din inchiriere), iar aceste venituri depasesc suma de 410 EUR lunar. Daca primesti pensie din Germania, trebuie sa indici data de la care primesti pensia si sa anexezi o dovada a primirii pensiei.

  • Nu ai lucrat, dar ai primit indemnizatii (de boala, de somaj "Arbeitslosengeld I", beneficiul Elterngeld, indemnizatie de crestere copil) al caror cuantum depaseste 410 EUR lunar. Aceasta regula nu se aplica si beneficiului "Arbeitslosengeld II".

  • Ambii soti au lucrat in Germania, si unul a fost incadrat in clasa fiscala 3, iar celalalt in clasa fiscala 5. Aceasta combinatie de clase fiscale intotdeauna conduce la obligativitatea depunerii declaratiei anuale de venit. La fel, obligatia ramane si in cazul cand unul din soti are clasa fiscala 3, iar celalalt locuieste in afara Germaniei.

  • Angajatorul tau ti-a acordat o deducere fiscala mai mare decat trebuia - pentru transportul de acasa la locul de munca sau pentru copil.

  • Ai obtinut venituri din mai multe contracte de munca - cu alte cuvinte, ai avut mai mult de un angajator german in anul respectiv.

  • Venitul tau anual din Germania, intr-un anumit an, a depasit 10.700 EUR (20.200 EUR pentru ambii soti), si nu ai indeplinit criteriile de acordare a unor prime de asigurare.

  • Veniturile tale obtinute in Germania din activitati non-independente au depasit limita de 8.632 EUR (sau 17.264 EUR pentru ambii soti neangajati) , si nu a fost aplicata nicio deducere fiscala la aceste venituri.

  • In cursul anului fiscal respectiv, cei doi soti au divortat sau unul dintre soti a decedat.

  • Detii o activitate pe cont propriu in Germania - de tip Gewerbe.

3. Cat de mare poate fi returnarea de impozit pe care o pot obtine?

Depinde de cat de mare a fost suma de impozit platita in plus statului german, de catre angajator. Dar depinde si de totalul veniturilor obtinute in Romania in anul respectiv, de catre solicitant si familia sa. In medie, suma anuala obtinuta din returnare de taxe este de cca 800 EUR. Suma maxima, posibil a fi returnata, se calculeaza adaugand taxele Lohnsteuer, Solidaritätszuschlag si Kirchensteuer (toate aceste sume sunt mentionate in fisa Lohnsteuerbescheinigung).

4. Ce trebuie sa fac pentru a obtine o returnare de taxe?

Trebuie sa depui o declaratie fiscala la biroul regional Finanzamt de care apartii, si la terminarea analizei cererii tale vei obtine Einkommensteuerbescheid (decizia fiscala). Pe aceasta decizie e mentionata suma ce ti se va returna. Apoi banii vor fi platiti in contul tau personal.

5. Ce documente sunt necesare?

Esentiala este fisa fiscala Lohnsteuerbescheinigung. Analiza fiscala mai poate fi facuta si in baza documentului "Lohn und gehalt Abrechnung", daca acest document este ultimul emis de angajatorul german si daca include data terminarii muncii (Austrittsdatum). Ambele documente trebuie inmanate angajatului de catre angajatorul german.

Daca nu ai aceste documente, noi putem incerca sa le obtinem de la angajatorul german, pentru a-ti recupera taxele.

Biroul fiscal german mai solicita si o dovada a veniturilor obtinute in afara Germaniei. Romanii trebuie asadar sa obtina o adeverinta de venit EU/EWR, emisa de ANAF. Documentul arata venturile totale brute obtinute in Romania, in anul respectiv.

Mai este necesar sa completezi formularele tip emise de biroul fiscal german. Pot fi foarte utile documentele ce confirma costurile pe care le-ai efectuat in scopul muncii in Germania (contracte de inchiriere, facturi de utilitati, bilete de transport catre si dinspre Romania) - deci pastreaza-le! Pentru a maximiza suma ce poate fi returnata, mai ajuta (daca e cazul) declaratiile emise de catre angajatorul german, despre: locul de munca variabil, numarul de ore lucrate etc.

6. Cat dureaza pana primesc returnarea de impozit?

Timpul de asteptare a unei decizii fiscale e de cca 4-6 luni (calculate de la momentul inregistrarii dosarului la Finanzamt). Dar durata, in realitate, depinde de fiecare biroul fiscal regional - nu exista niciun termen maxim legal, impus biroului fiscal pentru a emite o decizie fiscala.

DESCARCA DOCUMENTELE

Preferi sa printezi, completezi si semnezi singur formularele necesare obtinerii returnarii de impozit din Germania? Daca le descarci de aici, iti oferim o reducere suplimentara de 5%.

Formulare 2019

Fisier pdf, 2.7MB

Formulare 2018

Fisier pdf, 3.6MB

Formulare 2017

Fisier pdf, 2.7MB

Formulare 2016

Fisier pdf, 3.6MB

MAI MULTE INFORMATII

Orice persoana angajata legal in Germania poate solicita o returnare de impozit. Biroul fiscal Finanzamt analizeaza si emite decizia fiscala in termen de cca 4-6 luni de la data inregistrarii dosarului la biroul fiscal. Ai dreptul sa iti primesti taxele inapoi doar pe ultimii 4 ani incheiati.

Pentru returnarea impozitului din Germania , vei primi de la noi un set de formulare, plus instructiuni despre cum sa le completezi. Trebuie sa adaugi fisa fiscala Lohnsteuerbescheinigung sau fluturasii de salariu Abrechnung, precum si o adeverinta de venituri in format european EU/EWR, prin care sunt confirmate veniturile tale obtinute in Romania in anul fiscal respectiv.

Daca nu ai toate documentele necesare, nu inseamna ca e totul pierdut. Noi putem face o incercare, in numele tau, de a obtine de la angajatorul german documentele ce iti lipsesc.

{{KALKULATOR}