RETURNAREA IMPOZITULUI DIN IRLANDA

Ai muncit in Irlanda si acum te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Esti chiar in locul potrivit.

RETURNAREA IMPOZITULUI

DIN IRLANDA

Ai muncit in Irlanda si acum te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Esti chiar in locul potrivit.

button

IA-TI BANII INAPOI

Completeaza formularul, iar noi te sunam si ne ocupam de formalitati.

SAU
>> Lăsați numărul dvs. - vom apela înapoi

Returnarea impozitului din Irlanda se poate obtine usor cu noi. Suma medie recuperata este de 4087 RON, si poate fi obtinuta chiar daca ai lucrat o perioada scurta de timp.

Mai mult, e bine sa stii ca depunerea unei declaratii fiscale la biroul din Irlanda si obtinerea returnarii de taxe nu are legatura si nici nu influenteaza in vreun fel situatia ta fiscala din Romania.

Daca lucrezi sau ai lucrat in Irlanda, poti obtine o returnare a impozitului pe salariu, impozit platit in plus catre stat. Sumele recuperate pot ajunge la cateva sute de euro, si de aceea merita sa incerci o recuperare.

Tot ce iti trebuie este una dintre fisele fiscale P45 sau P60 (un document centralizator al taxelor platite) emisa de fiecare din angajatorii tai din Irlanda.

Vrei sa obtii o returnare a impozitului platit in Irlanda?

E foarte simplu, o poti face fara sa iesi macar din casa!

Completeaza formularul de mai sus si te vom suna. Apoi te ajutam cu toate formalitatile, iar la final vom obtine maximul de taxe recuperate pentru tine!

Pentru serviciile noastre, vei plati doar dupa ce iti recuperam impozitul - de aceea interesul nostru este sa avem grija ca dosarul tau sa fie incheiat cu succes, si sa obtii suma maxima posibila.

In maxim 48 de ore de la trimiterea datelor tale, un consultant te va suna si iti va raspunde la toate intrebarile pe care le poti avea despre returnarea impozitului din Irlanda. Sau ne poti suna chiar tu la 031-780 9094.

Nu ai toate documentele necesare?

Asta nu e o problema majora. Putem incerca si noi sa le obtinem pentru tine!

Ai intrebari sau neclaritati? Ia legatura cu noi!

COMPLETEAZA FORMULARUL button

SUNT DOAR CATIVA PASI

1

first_step

Ne dai datele tale

1

arrow

2

second_step

Noi te sunam

2

arrow

3

third_step

Ne ocupam de formalitati

3

arrow

4

fourth_step

Primesti banii la final

INTREBARI SI RASPUNSURI

1. Ce taxe se returneaza?

Biroul fiscal din Irlanda aproba returnari de taxe pentru toti cei care au platit impozit pe salariu in cuantum mai mare decat ar fi trebuit (in anul fiscal respectiv).

2. Cand pot solicita o recuperare de taxe?

De obicei, dupa ce anul fiscal s-a incheiat. Insa in anumite situatii justificate, poti cere aceasta returnare si inainte. Situatiile justificate se refera la cazurile cand calatoresti in strainatate si nu ai timp sa te intorci in Irlanda pana la finalul anului fiscal.

Sunt situatii cand poti aplica pentru o returnare de impozit inainte de terminarea anului. Aceasta sanse este oferita celor care deja au parasit Irlanda si care nu intentioneaza sa mai munceasca in Irlanda pana la finalul anului respectiv.

3. Pe cati ani, retroactiv, pot obtine o returnare de taxe?

Ai dreptul sa ceri o returnare a impozitului pe cel mult ultimii 4 ani incheiati.

4. Ce documente sunt necesare?

  • P45 este documentul esential pe care ar trebui sa il primesti la terminarea oricarei perioade de munca in Irlanda. Angajatorul este cel care trebuie sa iti dea acest document.

  • P60 este documentul pe care angajatorul din Irlanda trebuie sa ti-l inmaneze la finalul anului fiscal (dupa 31 decembrie).

  • Income Levy Certificate si Universal Social Charge Certificate - doar daca le ai.

Retine ca este in interesul tau sa ii reamintesti angajatorului sa-ti dea aceste documente.

5. Dupa ce mi-a fost aprobata returnarea de taxe, cum primesc banii?

Iti putem transfera banii in doua moduri:

  • Transfer bancar intr-un cont bancar in RON. Consideram ca aceasta este cea mai buna varianta, intrucat noi suportam costurile bancare.

  • Transfer prin mandat postal (doar in RON e posibil). Trebuie sa stii ca vei suporta tu cheltuielile postale, si acestea sunt cu atat mai mari cu cat suma transferata este mai mare.

Daca biroul fiscal iti trimite cecul direct acasa, te rugam sa il semnezi pe verso si sa-l trimiti catre noi, pentru a initia procedurile de transformare a cecului in cash.

6. Cat dureaza pana primesc returnarea de impozit?

Timpul de asteptare a unei decizii fiscale e de cca 3-6 luni (calculat din momentul inregistrarii dosarului la Finanzamt). In anumite situatii procesul poate fi mai lung - mai ales daca solicitantul nu are P45, P60, sau daca documentele si informatiile oferite de client sunt incomplete sau incorecte.

DESCARCA DOCUMENTELE

Preferi sa printezi, completezi si semnezi singur formularele necesare obtinerii returnarii de taxe din Irlanda? Daca descarci de aici documentele, iti oferim o reducere suplimentara de 5%.

Formulare

Fisier pdf, 1.1MB

MAI MULTE INFORMATII

Orice persoana care a muncit legal in Irlanda (pentru care angajatorul a platit taxe) poate solicita o returnare de impozit. Depunerea unei declaratii anuale de venit nu este obligatorie in Irlanda. Insa merita sa depui o declaratie, pentru ca suma obtinuta din taxe returnate este, in general, de cateva sute de euro.

Cererile de returnare impozit pot fi depuse la biroul fiscal irlandez pe tot parcursul anului. Daca alegi sa lucrezi cu noi, iti putem garanta ca noi calculam, solicitam si obtinem suma maxima posibila pentru tine.

Pentru returnarea impozitului din Irlanda poti aplica si retroactiv, pentru ultimii 4 ani incheiati. Perioada medie de asteptare a sumelor returnate de biroul fiscal este de cca 3-6 luni.

Documentele de care ai nevoie sunt P45 sau P60. Daca nu le ai, ne poti trimite ultimul fluturas de salariu, mai precis dovada primirii salariului pe ultima saptamana de munca in Irlanda.

Important! Daca detii documentul Universal Social Charge Certificate (pentru anii 2018 si 2019), putem sa obtinem o returnare aditionala de taxe in baza lui. Aceasta returnare, in cuantum de cateva sute de euro, este suplimentara si se adauga returnarii de impozit din Iranda.

CALCULATOR DE TAXE

Ai putea primi o returnare de taxe in suma de

650,50

Mai precis 2 890,00 RON

Conform cursului de schimb FXMoney din 24XI2016

* Calculele sunt aproximative. Iti putem indica suma exacta abia dupa ce ne trimiti Chestionarul completat cu date exacte.