RETURNAREA IMPOZITULUI DIN OLANDA

Ai muncit in Olanda si acum te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Esti chiar in locul potrivit.

RETURNAREA IMPOZITULUI

DIN OLANDA

Ai muncit in Olanda si acum te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Esti chiar in locul potrivit.

button

IA-TI BANII INAPOI

Completeaza formularul, iar noi te sunam si ne ocupam de formalitati.

SAU
>> Lăsați numărul dvs. - vom apela înapoi

Returnarea impozitului din Olanda se poate obtine usor. Suma medie recuperata este de 3 252 RON, si poate fi obtinuta chiar daca ai lucrat o perioada scurta de timp.

Daca lucrezi sau ai lucrat in Olanda, poti obtine o returnare a impozitului platit in plus statului olandez. Sumele recuperate pot ajunge la cateva sute de euro, si de aceea merita sa incerci sa faci ceva.

Pentru a solicita o returnare de impozit din Olanda iti trebuie fisa fiscala Jaaropgaaf sau ultimul fluturas de salariu Salaris. In plus, trebuie sa obtii certificatul EU/EWR (format european), prin care sunt confirmate veniturile tale obtinute in Romania.

Vrei sa obtii o returnare a impozitului platit in Olanda?

E foarte simplu, o poti face fara sa iesi macar din casa!

Completeaza formularul de mai sus si te vom suna. Apoi te ajutam cu toate formalitatile, iar la final vom obtine maximul de taxe recuperate pentru tine!

Pentru serviciile noastre, vei plati doar dupa ce iti recuperam impozitul - de aceea interesul nostru este sa avem grija ca dosarul tau sa fie incheiat cu succes.

In maxim 48 de ore de la trimiterea datelor tale, un consultant te va suna si iti va raspunde la toate intrebarile pe care le poti avea despre returnarea impozitului din Olanda. Sau ne poti suna chiar tu la 031-780 9094.

Nu ai toate documentele necesare?

Asta nu e o problema majora. Putem incerca si noi sa le obtinem pentru tine!

Ai intrebari sau neclaritati? Ia legatura cu noi!

COMPLETEAZA FORMULARUL button

SUNT DOAR CATIVA PASI

1

first_step

Ne dai datele tale

1

arrow

2

second_step

Noi te sunam

2

arrow

3

third_step

Ne ocupam de formalitati

3

arrow

4

fourth_step

Primesti banii la final

INTREBARI SI RASPUNSURI

1. Cum pot solicita o returnare de impozit din Olanda?

Completeaza doar formularul online disponibil aici, iar un consultant te va suna si iti va da toate informatiile. Documentul esential necesar pentru a porni procedura de regularizare fiscala in Olanda este fisa fiscala olandeza Jaaropgave, sau ultimul fluturas de salariu – Salaris.

La finalul fiecarui an ori la finalul perioadei de angajare, toti angajatorii olandezi sunt obligati sa inmaneze angajatului documente din care sa confirme cuantumul tuturor taxelor platite pentru angajat. Aceste documente stau la baza returnarii de impozit, ele reprezentand niste confirmari oficiale ale taxelor platite.

2. Nu am aceasta fisa fiscala - ce pot face?

CONTACTEAZA-NE!

Lipsa tuturor documentelor necesare nu inseamna ca nu poti obtine o returnare de impozit din Olanda. Trebuie sa-ti contactezi angajatorul olandez si sa obtii un duplicat al acestor documente. Totusi, e bine sa-l informezi pe angajatorul tau ca ai nevoie de o fisa fiscala, inca din timpul muncii in Olanda (nu dupa ce ai terminat raporturile de munca acolo). Poti de asemenea sa trimiti o cerere scrisa angajatorului tau, de a-ti emite un duplicat al fisei fiscale. Daca doresti, noi putem contacta angajatorul olandez (fara vreun cost din partea ta) si ii putem cere documentele necesare, in numele tau. Tot ce ne trebuie este sa primim de la tine numele exact, adresa si datele de contact ale angajatorului olandez.

3. Dupa ce obtin o returnare de impozit, cum imi voi primi, mai concret, banii?

Sunt doua moduri in care poti primi banii din returnare:

 • Transfer bancar intr-un cont in RON. Aceasta este cea mai avantajoasa varianta, intrucat noi suportam toate costurile transferului.

 • Trimitere de bani la adresa ta, prin mandat postal (posibil doar in RON). In acest caz, vei suporta cheltuielile postale, iar acestea depind de suma transferata (cu cat suma e mai mare, cu atat costurile postale cresc).

4. Cine poate solicita si cine are dreptul la indemnizatia fiscala de separare?

Indemnizatia / beneficiul fiscal de separare este acordat unor parteneri fiscali, din care unul lucreaza in Olanda, in timp ce celalalt ramane in Romania.

Acest tip de beneficiu poate fi obtinut doar daca venitul anual brut al persoanei ce lucreaza in Olanda este mai mare de 10.000 EUR, si daca suma totala a impozitului platit in Olanda este de minim 800 EUR.

Beneficiul fiscal pentru copil (este altceva decat alocatia olandeza) se acorda parintelui care a castigat un venit mai mic in anul fiscal respectiv, cu conditia ca veniturile cumulate ale celor doi soti sa nu fie mai mici de 4621 EUR.

5. Ce avantaje imi aduce indemnizatia fiscala de separare?

Avantajul acestui tip de indemnizatie este ca majoreaza suma obtinuta din returnare de taxe. O parte din impozitul platit de sotul ce a avut un venit mai mare este oferit / transferat celuilalt sot (cel cu venit mai mic). Al doilea avantaj al acestei indemnizatii este ca ea poate fi cumulata cu alte indemnizatii / deduceri, precum deducerea fiscala pentru copil.

6. Ce documente trebuie sa prezint pentru a beneficia de indemnizatia de separare?

Urmatoarele documente sunt necesare:

 • Certificat de casatorie in format european sau Declaratie de Consimtamant al ambelor parti - daca partenerul fiscal nu este sotul/sotia, ci o alta persoana.

 • Adeverinta de confirmare a domiciliului din Romania - tradusa si legalizata. Este necesara si pentru partenerii fiscali necasatoriti. Obligatoriu, perioada minima de sedere a celor doi la domiciliul respectiv este de 6 luni.

 • Acte de identitate (copii) ale celor doi parteneri fiscali

 • Numerele SOFI / BSN ale celor doi parteneri fiscali

 • Adeverinta de venit (emisa de ANAF) confirmand veniturile obtinute in Romania de partenerul fiscal ce nu a lucrat in Olanda

 • Jaaropgave / Salaris - ce confirma castigurile persoanei ce a lucrat in Olanda

 • Formularele tip descarcate de pe website-ul nostru - cate un set separat pentru fiecare partener fiscal

 • Adeverinta de venit EU/EWR in format european (emisa de ANAF) confirmand veniturile obtinute in Romania de cel care a lucrat in Olanda

Daca persoana care nu a lucrat in Olanda nu are alocat un numar SOFI/BSN, sunt necesare:

 • Cerere de obtinere a numarului SOFI/BSN (semnata)

 • Copie color a cartii de identitate

7. Cine poate fi partenerul meu fiscal?

Sotul/sotia este intotdeauna un partener fiscal. Daca locuiesti impreuna cu o alta persoana, aceasta persoana poate fi acceptata de biroul fiscal olandez drept partener fiscal, daca:

 • Aveti copii impreuna cu acea persoana

 • Sunteti coproprietarii locuintei in care locuiti.

 • Detineti si contribuiti impreuna la acelasi fond de pensii.

O ruda nu poate fi partener fiscal.

8. Cine are obligatia de a-si depune declaratia anuala de venit in Olanda?

Conform precizarilor de pe website-ul biroului fiscal Belastingdienst, nerezidentii sunt obligati sa isi depuna declaratia anuala de venit pe anul 2019 pana cel tarziu pe 1 iulie 2020. Oricui i se aplica cele de mai jos este obligat sa isi depuna declaratia anuala de venit:

 • Ai primit o cerere expresa din partea biroului fiscal de a depune declaratia anuala de venit

 • Ai primit formularele (declaratia de venit in format hartie) direct de la biroul fiscal olandez

 • Nu ai primit nimic (nici formulare, nici invitatie), dar ai de recuperat un excedent de impozit de minim 14 EUR, sau ai de plata catre biroul fiscal un rest de impozit de minim 45 EUR.

DESCARCA DOCUMENTELE

Preferi sa printezi, completezi si semnezi singur formularele necesare obtinerii returnarii de impozit din Olanda? Daca le descarci de aici, iti oferim o reducere suplimentara de 5%.
 

Formulare 2017

Fisier pdf, 1.1MB

Formulare 2016

Fisier pdf, 1.1MB

Formulare 2015

Fisier pdf, 1.2MB

Formulare 2012-2014

Fisier pdf, 1.3MB

MAI MULTE INFORMATII

Orice persoana care a muncit legal in Olanda (pentru care angajatorul a platit taxe) poate solicita o returnare de impozit. Depunerea unei declaratii fiscale anuale de venit nu este obligatorie in Olanda. Insa merita sa depui o declaratie, pentru ca suma obtinuta din taxe returnate este, in general, de cateva sute de euro.

Cererile de returnare impozit pot fi depuse la biroul fiscal olandez pe tot parcursul anului. Daca alegi sa lucrezi cu noi, iti putem garanta ca noi calculam, solicitam si obtinem suma maxima posibila pentru tine.

Pentru returnarea impozitului din Olanda poti aplica si retroactiv, pentru ultimii 5 ani incheiati. Perioada medie de asteptare a sumelor returnate de biroul fiscal este de cca 5 luni.

Pentru a solicita returnarea impozitului din Olanda ai nevoie de Jaaropgaaf sau de ultimul Salaris (emis pe ultima luna de munca), precum si certificatul EU/EWR prin care sunt confirmate veniturile tale din Romania. Daca nu ai toate documentele necesare, inca mai ai sanse de a primi returnarea de impozit - putem incerca noi sa obtinem documentele de la angajatorul olandez, fara vreun cost, si apoi putem cere returnarea impozitului.

SCHIMBARI IMPORTANTE INCEPAND CU 2015:

Incepand cu 01.10.2015, legislatia olandeza a modificat criteriile in baza carora o persoana nerezidenta ce plateste taxe in Olanda poate fi considerata rezident fiscal. Aceasta modificare a avut un impact semificativ asupra veniturilor obtinute in 2015, dar declarate in 2016. Pana in 2015, platitorul roman de taxe avea dreptul sa aleaga daca vrea sa fie tratat ca rezident fiscal in Olanda, primind astfel dreptul la deduceri fiscale, indemnizatii de "separare" (de familie), deduceri si indemnizatii pentru copil, etc. Singura conditie impusa atunci era aceea de a-si declara veniturile obtinute in afara Olandei.

Acum, pentru a putea avea dreptul la deduceri fiscale, un platitor de taxe trebuie sa respecte urmatoarele criterii:

 • Cel putin 90% din venitul total anual al acelei persoane trebuie sa fi fost obtinut din Olanda.

 • Dovada veniturilor realizate in anul respectiv (chiar si venituri zero), in alta tara decat Olanda (obtinute in tara sa de rezidenta, de exemplu) trebuie prezentata prin formularul european EU/EWR.

CALCULATOR DE TAXE

Ai putea primi o returnare de taxe in suma de

650,50

Mai precis 2 890,00 RON

Conform cursului de schimb FXMoney din 24XI2016

* Calculele sunt aproximative. Iti putem indica suma exacta abia dupa ce ne trimiti Chestionarul completat cu date exacte.